FSB

FSB - Filter Systeem Besturing

Heel belangrijk in de besturing van onze trommelfilters is dat alle rand apparatuur beveiligd is. Denk aan de vijverpomp, de hoge drukpomp, de aandrijfmotor van de trommel zelf maar uiteraard ook de filterruimte zelf of wat te denken van een melding bij een lekkage. Het is enorm prettig te weten dat als je niet thuis bent toch alles gecontroleerd functioneert, bijvoorbeeld als u eens een weekendje weg bent of tijdens uw vakantie.
De mogelijkheden van de besturing zijn bijna eindeloos. Zo is het eenvoudig om middels een ingebouwde timer de Uv in en uit te schakelen. Ditzelfde geld ook voor de vijverpomp maar ook het bijvullen van de vijver is volledig automatisch te regelen. Het is zelfs mogelijk de snelheid waarmee de vijverpomp het water verplaatst in te stellen (mits de pomp voorzien is van 0-10volt aansturing). Ook is het mogelijk om automatisch water te verversen in de vijver om zo de benodigde hoeveelheid carbonaten aan te vullen en de reststoffen in het water af te voeren. Middels aansluiting van de besturing op uw lokaal netwerk (middels onze webserver) is het zelfs mogelijk om op afstand alles te monitoren maar ook in te stellen.

Alles is inzichtelijk bijgehouden middels logging welke via grafieken in de webserver weer zichtbaar zijn. Ook is er de mogelijkheid een mailadres in te stellen waarbij men of een data overzicht kan ontvangen of eenvoudig een mailtje als er onverhoopt toch iets niet goed gaat. Verder is er ook de mogelijkheid om uw vijververwarming aan te sturen via de besturing van het filter waarbij ook nog in te stellen is dat er een melding verstuurd wordt bij een te lage of te hoge vooraf ingestelde temperatuur.

Bovenstaande zijn slechts enkele voorbeelden die mogelijk zijn met onze besturing en zoals u al ziet zijn er enorm veel mogelijkheden die niet alleen de werking van het filter vergemakkelijken maar ook uw dure randapparatuur beveiligen en ervoor zorgen dat u ten volste kan genieten van uw vijver en koi.