UV-C

Wat is ultraviolette straling
Ultraviolette straling is een elektromagnetische straling zoals zichtbaar licht of radiogolven die niet door het menselijk oog kan worden waargenomen. U ziet de spectrale varianten van 100 tot 380 definitie Nm (Nanometer) en dus samen met het blauwe, zichtbare gedeelte van het licht direct. Het ultraviolette spectrum omvat golflengten tot 380 Nm en is als volgt verdeeld.

UV-A: 380-315 nm – infra roodUVC Detail
UV-B: 315-280 nm – verantwoordelijk voor de zonnebrand
UV-C: 280-200 nm – sterilisatie effect
UV-C-VUV:200-100 nm – ozonvorming

Ultra Violette straling is aanwezig in de zonnestraling. Dit is het gevolg van de absorptie in de aardatmosfeer en dan met name in de ozonlaag. Deze straling, met een golflengte van 300 Nm – voordat alle UV-A en UV-B lage deel doordringen tot het oppervlak.

Het werkingsprincipe
Het zeer hoog-energetische UV-C licht veroorzaakt een fotochemische reactie. De golflengten op 253.7 Nm geeft de ideale straling en zal leiden tot de vernietiging of beschadiging van bacteriën en schimmelsporen.

Dit is geheel afhankelijk van de dosis van de bestraling. Het UV-C licht wordt daarom gebruikt om de specifieke schade of het doden van micro-organismen. Zoals bacteriën, virussen, gisten, schimmels en ééncellige algen. Welke hoeveelheid in Watt. De dosis verwijst naar de fundamentele invloed van de factoren tijd en prestaties in Watt. De intensiteit en bestraling-tijd voor de bestraling voor product is opgegeven in mW * s / cm2.
Eenvoudige gestructureerde micro-organismen hebben een hoge gevoeligheid voor het UV-C licht, dat wil zeggen dat groen water makkelijk helder wordt met een lage dosis Wattage.
De effectiviteit van UV-C op de micro-organismen is altijd verbonden met de toegepaste dosis, ofwel het Wattage van de UV-C

Functies
De levensduur van de hoogvermogen UV-C straler is 16.000 uur. Dit betekent dat u kunt rekenen op 100 % kwaliteit. Eenvoudige montage en onderhoud in bestaande installaties en reservoirs met behulp van een bijpassende poly propyleen beugel.
De vervanging kan makkelijk worden gedaan door de klant.

De UV-C Straler
De behuizing is gemaakt van roestvrij staal en is volledig waterdicht. De Hoge oppervlaktekwaliteit voldoet aan zelfs de meest veeleisende hygiënische eisen. De beschermende glazen buis is verzegeld en geschroefd in de behuizing.
Het voorschakel apparaat die gekoeld wordt door de aluminium bezuinig is standaard opgenomen. De levensduur van de UV-C straler (amalgaam) is zoals eerder gezegd 16.000 uur.
Daarna zal hij nog 80% capaciteit leveren. De keuze voor het wisselen bepaalt u uiteraard zelf. Het installeren van de UV-C straler is eenvoudig te doen, in principe heeft u hier geen installateur voor nodig.
De kabel van de UV-C straler is standaard 3 meter tot het voorschakel apparaat bij 55 watt en 4 meter bij 110 watt. Echter op aanvraag tegen geringe meerkosten kan de kabel tot 10 meter besteld worden. In de meeste gevallen is dit niet nodig en voldoet de standaard lengte kabel.

UVC Alle voordelen op een rij
Het handvat van de straler heeft een dichtheid van “IP68” dit is de hoogste dichtheid verkrijgbaar en garandeert de waterdichtheid van het handvat. Handgreep is van RVS 316 en dus geschikt voor zout water. De UV-C straler wordt eerst voorverwarmd voordat deze gestart zal worden dit verlengt de levensduur aanzienlijk. Gemakkelijke lamp wissel via RVS handgreep. 5 Polige kabel naar lamp (dus ook deze is voorzien van aarding). Uv-c Straling is precies 253.7 Nm aan straling wat het meeste effect heeft.
16.000 branduren. En daarna nog 80% over van de oorspronkelijke capaciteit van de UV-C straler. Leverbaar in Amalgaam 55 en 110 Watt.

Gebruiksmogelijkheden
Koi- vis en zwem vijvers Voedingsindustrie Farmaceutische en Cosmetische industrie.