Noviteit op onze filterlijn!

We zijn al weer aan het aftellen naar de laatste Koi show van het jaar. En de vaste klanten van Do-It weten het al, zoals elk jaar presenteren wij een noviteit op onze filterlijn.
Een die wij graag op de Holland Koi Show presenteren. Dit keer betreft het een noviteit welke nog niet eerder te zien is op filtergebied.
Eigenlijk is het een modulair product voor de startende hobbyist wat uit te breiden is tot een top systeem.

Maar wat is het dan? Nou het is een meerkamerfilter! Duhh, die zijn al zo oud als de weg naar Rome. Dat klopt, en daarom zijn deze wel wat anders dan wat we gewend zijn. Want met dit modulaire systeem zijn de mogelijkheden (bijna) onbeperkt. Wij weten het klinkt bijna onHollands in de zin van opschepperij, maar toch zijn de mogelijkheden legio.

Wij hebben de mogelijkheden voor u op een rijtje gezet:
1: Bepaal zelf hoe groot uw meerkamerfilter moet worden.

Op de Holland Koi Show staan als voorbeeld twee meerkamerfilters, een van één meter, en één van twee meter. Hierdoor heeft u een goed beeld van wat er mogelijk is met dit modulaire systeem!
Ook de aan en afvoeren zijn op maat te maken. Denk hierbij aan 110 – 125 mm of misschien zelfs 160 mm. Alles is te realiseren.

2: Kies de gewenste tussenschotten om een up of downflow te maken.
U bepaalt zelf hoe breed uw eigen nieuw samengestelde filterkamers eruit komen te zien. We hebben nu al wat tussenschotten gemaakt om een leuke start te maken.
Denk hierbij aan de grootte van de kamers voor je borstels of je matten. Uiteraard behoord ook een bewegend bedkamer tot de mogelijkheden.
Of indien gewenst een kamer waarin u met andere mediumtypes wilt filteren. Immers u bent de regisseur bij dit modulaire filtersysteem.

3: Kies een type bodem plaat.
De standaard bodemplaat is 8 mm dik en voor de wat grotere kamers is er ook een extra zware bodemplaat van 20 mm dik! Dus de keuze is reuze. U bepaald!
De bodemplaten hebben sleufgaten van 20 x 60 mm. Omdat hier het bewegend bed materiaal doorheen zal gaan hebben we ook uitvoeringen gemaakt met RVS 316 gaas. Dus ook hier, aan u de keuze!

4: Heeft u zelf wensen.
Bedenkt u zelf iets als toevoeging op het modulaire meerkamer filtersysteem laat het ons dan gewoon weten. Of wilt u iets anders op filtering gebied? Hierin handhaven wij het credo “u vraagt, wij draaien”.

Met andere woorden, alles kan wat te maken is 😉

Wanneer het ook echt te maken is, nemen wij het gewoon standaard op in ons assortiment. Want bij dit filter is belangrijk wat u wilt, u betaald dus u beslist.

Bent u nieuwsgierig geworden dan zien wij u graag in onze stand op de Holland Koi Show in Arcen. Dan bespreken wij graag de mogelijkheden welke toepasbaar zijn in combinatie met uw wensen.